WAAROM PAARS
op weg naar Kerst

Het kleurt paars achter de ramen van de Eltheto. De kleur paars is een liturgische kleur: een kleur met een bijzondere betekenis in de kerkelijke traditie.

De kleur paars wordt gebruikt in tijden van voorbereiding en bezinning. Zo is paars de kleur van Advent, de tijd van voorbereiding op het Kerstfeest, maar ook de kleur die hoort bij de veertigdagentijd: de tijd die voorafgaat aan het Paasfeest.

Advent betekent 'komend', het is een periode van vier weken voor Kerst. Paars is zo de kleur van verwachting en klaarmaken: het Licht komt!  Al is het nog zo donker. 

De invasie van Rusland in Oekraïne is schokkend en hartverscheurend. We voelen ons machteloos en boos. De verschrikkingen van de oorlog zijn daar, niet hier in onze straten. Maar voor ons ook voelbaar, we leven mee met de mensen in Oekraïne. 

Als het zo duister is... kun je dan het Kerstfeest - het feest van Licht voor de wereld wel vieren? In de kerkelijke traditie komen we de hoogtijdagen jaarlijks gewoon tegen, zo ook het Kerstfeest. We zoeken, vinden een weg. 


In de Elthetokerk vieren we het kerstfeest op drie dagen: 

- 24 dec om 16u is er een sfeervolle KINDERKERST in en rond het gebouw

- 25 dec is er een Kerstviering om 10u

- 26 dec is er de KERST-INN, van 17-20u, het is een buurtmaaltijd voor iedereen (voor de Kerst-Inn is vooraf opgeven nodig). 


WELKOM!